Fél éve nem adja vissza az alapító okirataikat Magyar Péter, állítja egy mikropárt

2024.10.25. 10:24
Több hónapja nem adja vissza a Szabad Ország Mozgalom (SZOM) mikropárt alapító okiratait Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke – állítja Lengyel Attila, a SZOM pártigazgatója. A Tisza Párt sajtóosztálya azonban cáfolja, hogy náluk lennének a SZOM hivatalos iratai.

Mielőtt átvette volna a Tisztelet és Szabadság Pártot (Tisza), Magyar Péter több kisebb párttal is tárgyalásokat folytatott, köztük a Szabad Ország Mozgalom (SZOM) mikropárttal is. A SZOM a nagyközönség előtt szinte teljesen ismeretlen volt, amíg október 16-án meg nem jelent egy, a Tisza Párt elnökének címzett közleményük az MTI-ben. 

Lengyel Attila pártigazgató a tegeződő levélben azt állította, hogy Magyar Péternél vannak a hivatalos okirataik, amelyeket a Tisza Párt elnöke már fél éve nem adott vissza.

Többször próbáltunk elérni téged telefonon és üzenetben, de válaszra sem méltattál! Még Ervinnek, Radnai Márknak is írtunk a Szabad Ország Mozgalom (SZOM) dokumentumainak visszaszerzése érdekében, de semmilyen előrelépés nem történt. Pár napot kértél, de azóta eltelt több mint fél év!

– fogalmazott a pártigazgató, majd kihangsúlyozta, hogy ez a helyzet súlyos jogi következményekkel jár, mivel a hivatalos okiratok visszatartása törvényellenes. Ezért arra szólították fel Magyar Pétert, hogy haladéktalanul juttassa vissza a SZOM iratait. 

Reagált a Tisza Párt sajtóirodája

Lengyel Attila a Telexnek azt mondta, Nagy Ervin kereste fel őket a Facebookon, majd április elején Budapesten találkoztak, ahová magukkal vitték a párt hivatalos alapító okiratait is, hogy igazolni tudják a párt létezését. A találkozón Magyar Péter, a SZOM pártigazgatója, a SZOM elnöke, Blazovich Tímea és egy negyedik személy vett részt. Lengyel Attila elmondása szerint Vogel Evelin, Magyar Péter akkori barátnője a megbeszélés előtt elvette tőlük a kikapcsolt mobiljaikat, azonban ő maga a találkozón nem vett részt. 

A tárgyaláson szó esett a főpolgármester-választásról, és végül megegyeztek abban is, hogy – attól függetlenül, hogy melyik pártot választják – a 2026-os választásokig mindenképpen együtt fognak dolgozni. A pártigazgató azt is elmondta a lapnak, hogy Magyar Péter azt ígérte, visszajuttatja az okiratokat nekik, de ez azóta sem történt meg. 

A Tisza Párt sajtóosztálya az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, Magyar Péter valóban találkozott és tárgyalt a SZOM-mal, de arról nem tudnak, hogy bármilyen dokumentum lenne náluk.