Duplájára emelik jövőre a gödi akkumulátorgyár adóját

2024.10.25. 13:27
Megduplázzák a gödi akkumulátorgyár adóját – jelentette be Cseresznyés Csilla, a Momentum dunakeszi önkormányzati képviselője. A Momentum javaslatát 23 igen, 1 nem és 19 tartózkodás mellett szavazták meg a Pest Vármegyei Közgyűlésben.

A Pest Vármegyei Közgyűlés megszavazta a Momentum előterjesztését, így a gödi Samsung SDI akkumulátorgyár a jövőben 1 százalék helyett 2 százalékos adót fog fizetni – számolt be Facebook-posztban Cseresznyés Csilla, a Momentum dunakeszi önkormányzati képviselője. 

A politikus bejegyzésében azt írta, a Pest Megyei Közgyűlés 2020-ban csökkentette a Samsung adójának mértékét 2-ről 1 százalékra, amit ők már akkor is elleneztek. Ezt sikerült most ismét visszaállítaniuk. 

23 igen, 1 nem és 19 tartózkodás mellett született meg a döntés, melynek nyomán a közgyűlés elnökének feladata lesz kidolgozni egy pontos javaslatot, hogy a 2025-ös évben már a Samsung is annyit adózzon, mint bárki más. Dolgozunk tovább, hajrá, Pest megye!

– fogalmazott Cseresznyés Csilla. 

Mint arról korábban írtunk, a Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület szerint a beruházás miatt eddig 25 hektár erdő esett áldozatul, mert a gyár már 120 hektáron terül el. A zajterhelés folyamatos, az életminőség az ingatlanok árával együtt csökken a kertvárosi településen.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.