Szentkirályi Alexandra: Eszem ágában sincs visszalépni

2024.04.16. 13:18
Interjút adott Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, amiben Budapestről, Magyar Péterről és választási vitáról beszélt.

„Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok” – hangsúlyozta a Mandinernek adott, kedden megjelent interjújában Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje az interjúban a következőkről beszélt:

  • „A feladatom az, hogy esélyt adjak a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a Gyurcsány klán fogságából. Erre csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes. Ezzel én rendelkezem, és a felkérést nagy tisztelettel fogadtam el.”
  • Magyar Péterrel kapcsolatban elmondta, „nőként megrendít, hogy a balliberális oldal semmiféle morális problémát nem lát egy olyan narcisztikus alak támogatásában, aki bezárta a feleségét egy szobába, és késsel fenyegetőzött. Másrészt igencsak feltűnő, hogy ugyanaz a jól behatárolható, baloldali, háborúpárti kör futtatja és sztárolja ezt a legújabb »messiást«, mint az elődjeit. A magyar emberek viszont egyértelműen a béke pártján állnak, elutasítják a háborús uszítást, ezért aztán ebben az országban ő soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni, ebben biztos vagyok”. 
  • Arról is beszélt, hogy „vitázni legfeljebb azzal lenne értelme, aki az úr a háznál. Vagyis Gyurcsánnyal”.
  • Szentkirályi Alexandra szerinte azokkal a problémákkal foglalkozik, ami a budapestieket napi szinten zavarja, aggasztja.
  • „A budapestieket zavaró jelenségek a köztisztaságtól a közlekedésen át a főváros csődközeli helyzetéig mind egy tőről fakadnak. A budapestiek pénzének jó része egész egyszerűen elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony pedig ehhez napi szinten asszisztál. Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából.”
  • Szerinte óriási volt az adósság 2010 után, ehhez képest Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester több mint 200 milliárd forintos tartalékkal vehette át a stafétát 2019-ben. Ez a kilenc év nem a politikai háborúskodásról, hanem a konstruktív együttműködésről szólt.
  • Szentkirályi Alexandra úgy látja, a nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol Gyurcsány Ferencért, hanem a fővárosi problémák ellen küzd a budapesti emberekért. Aki ennek érdekében együtt tud működni a kormánnyal, és pénzt tud szerezni a kormánytól Budapestért.
  • Április 17-én, egy nagyszabású rendezvénnyel elindul a hivatalos kampány. „Ettől még a fővárosi problémák gyökerére akkor is rá kell mutatni. Ez pedig a következő: Budapestre rátelepedtek Gyurcsányék, és a fővárosiak ennek a levét isszák nap mint nap. Ezt kell elsőként kezelni, és minden más ebből következik.”
  • „Átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezem rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését.”
  • „Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok. Erre reális esélyem van a legerősebb politikai erő jelöltjeként, amely tizennégy évnyi kormányzással és négy kétharmados győzelemmel bizonyította, hogy számára Magyarország az első.”

Szentkirályi Alexandráról nemrég megírtuk, hogy ő lett a Fidesz budapesti elnöke. A Fidesz Budapesti Választmánya 2023. október 19-én tartott tisztújító ülést, akkor két évre újra Láng Zsoltot választották meg a párt budapesti elnökének. Azonban csütörtökön a

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség leváltotta a korábbi elnököt. Információink szerint a Fidesz teljes megújulást tervez a fővárosban.