Független polgármesterjelöltet támogat a Jobbik Hódmezővásárhelyen

2024.04.20. 08:20
A Jobbik – Konzervatívok közölte, hogy Hódmezővásárhelyen Kovács Pál független polgármesterjelöltet támogatja az önkormányzati választásokon. Márki-Zay Péternek, a város jelenlegi polgármesterének Kovács Pál mellett a fideszes Grezsa István lesz a kihívója.

Jobbik – Konzervatívok közleményében bejelentette, hogy Hódmezővásárhelyen Kovács Pál független polgármesterjelöltet támogatja. Mint írják, támogatnak minden olyan független jelöltet, aki képes helyi szinten társadalmi konszenzust, fejlődést biztosítani.

„Ha a pártoskodás politikai torzsalkodást eredményez, úgy helyben többet ér egy olyan, pártokhoz nem kötődő szakember, aki képes a helyi értékek mentén haladva békességet és demokratikus értékrendet létrehozni, gazdasági és társadalmi fejlődést generálni” – emelték ki.

Ahogy az Index beszámolt róla, a Fidesz április elején jelentette be, hogy Grezsa Istvánt indítja polgármesterjelöltként a júniusi választáson Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter jelenlegi polgármester kihívója öt évvel ezelőtt is indult a városvezetői tisztségért, de akkor még független jelöltként. 

A 2019-es önkormányzati választáson Márki-Zay Péter a voksok 57,3 százalékát szerezte meg, Grezsa István pedig a 42,7 százalékát. Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere csaknem 15 százalékponttal hagyta le az akkor még függetlenként induló jelöltet.