2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Hollandia 0
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Karácsony Gergely jogászainál kutakodott a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a NAV

2024.05.23. 16:50
A főpolgármester jogászainál kutakodott a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a NAV. Szerinte „vadászik rá Rogán Antal”, de azt is hozzátette, hogy az így megszerzett információkra épített hazug és manipulatív lejárató kampányokkal sem lehet őt megtörni.

Legfrissebb posztjában Karácsony Gergely arról írt, hogy A NAV emberei tegnap a jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél jártak, ma reggel pedig többeknek lakásában is megjelentek. Mint írta:

Tegnap azzal az ürüggyel, hogy adatokat és naplófájlokat akarnak szakértőként megvizsgálni, a Rogán Antal irányította Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot a kollégám ügyvédi munkájához használt számítógépéről. Az elmúlt tizennégy év, a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le, semmibe véve a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot.

A főpolgármester aláhúzta, hogy az illető ügyvéd majd' minden ellenzéki pártnak végzett szakértői és jogi munkát, ezen tevékenységek dokumentumait másolták le, illetve több információszabadsági per vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait. 

Karácsony Gergely úgy véli, hogy az így megszerzett adatokat később átadják a médiának, hogy azok hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak. „Erre használják a nyomozó hatóságokat, az adóhatóságot és immár a titkosszolgálatokat is” – fogalmazott. „Szintet lépett Rogán Antal” – ezzel magyarázta a történteket a főpolgármester.

Azt is jól tudjuk, kit akarnak így levadászni. Engem.

– tette hozzá, megjegyezve, hogy az elmúlt években legalább 10 milliárd forintot költöttek el a lejáratására, de még így sem lehet őt megfélemlíteni, sem megtörni, sem levadászni.