Árpád
-2 °C
4 °C

Mióta nem szóvivő Máté Dániel?

2003.09.08. 14:10
Nem lát már el szóvivői feladatokat a pénzügyi tárcánál Máté Dániel - közölte az MTV A szólás szabadsága című műsorban Kovács László szocialista pártelnök, továbbra is Máté vezeti azonban a kommunikációs főosztályt. A PM szerint már augusztus eleje óta nem szóvivő Máté Dániel, igaz még múlt héten is e minőségében nyilatkozott a korábbi újságíró.
- Nem tervezek változást a tárca Sajtó- és Kommunikációs Főosztályának élén - jelentette ki László Csaba pénzügyminiszter szerdán az MTI-nek. Ez így is történt, azonban Kovács László a MTV1 egyik vasárnap esti adásában arról számolt be, hogy László Csaba pénzügyminiszter leváltotta szóvivőjét. Máté Dániel így - tette hozzá - marad a sajtó- és kommunikációs főosztály élén, de többé nem szóvivő. Helyét Csák Csongor vette át, aki eddig helyettes szóvivő volt a tárcánál.

A bejelentés közvetlenül a viharosra és személyeskedésektől sem mentesre sikeredett hétvégi MSZP-frakcióülése után történt, ahol kemény kritikát kapott - többek között - a pénzügyi tárca "rémisztgető kommunikációja" is. Ennek ellenére a PM sajtóosztályán máshogy látják a helyzetet. - Máté Dániel 2002 májusa óta a Sajtó- és Kommunikációs Főosztály vezetője, 2003 augusztusa óta azonban nem lát el szóvivői feladatokat - állítja az osztály munkatársa, aki egyébként Máté Dániel telefonját vette fel.

Ennek azonban ellentmond, hogy Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivőjeként nyilatkozott még a múlt héten is. Kovács László pártelnök egyébként a szocialista bírálatokkal indokolta Máté leváltását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?