Adalbert
13 °C
21 °C

Mióta nem szóvivő Máté Dániel?

2003.09.08. 14:10
Nem lát már el szóvivői feladatokat a pénzügyi tárcánál Máté Dániel - közölte az MTV A szólás szabadsága című műsorban Kovács László szocialista pártelnök, továbbra is Máté vezeti azonban a kommunikációs főosztályt. A PM szerint már augusztus eleje óta nem szóvivő Máté Dániel, igaz még múlt héten is e minőségében nyilatkozott a korábbi újságíró.
- Nem tervezek változást a tárca Sajtó- és Kommunikációs Főosztályának élén - jelentette ki László Csaba pénzügyminiszter szerdán az MTI-nek. Ez így is történt, azonban Kovács László a MTV1 egyik vasárnap esti adásában arról számolt be, hogy László Csaba pénzügyminiszter leváltotta szóvivőjét. Máté Dániel így - tette hozzá - marad a sajtó- és kommunikációs főosztály élén, de többé nem szóvivő. Helyét Csák Csongor vette át, aki eddig helyettes szóvivő volt a tárcánál.

A bejelentés közvetlenül a viharosra és személyeskedésektől sem mentesre sikeredett hétvégi MSZP-frakcióülése után történt, ahol kemény kritikát kapott - többek között - a pénzügyi tárca "rémisztgető kommunikációja" is. Ennek ellenére a PM sajtóosztályán máshogy látják a helyzetet. - Máté Dániel 2002 májusa óta a Sajtó- és Kommunikációs Főosztály vezetője, 2003 augusztusa óta azonban nem lát el szóvivői feladatokat - állítja az osztály munkatársa, aki egyébként Máté Dániel telefonját vette fel.

Ennek azonban ellentmond, hogy Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivőjeként nyilatkozott még a múlt héten is. Kovács László pártelnök egyébként a szocialista bírálatokkal indokolta Máté leváltását.