Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Aradi Csaba újra a nemzeti park élén

2002.01.14. 15:18
Újra Aradi Csaba lesz a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója. A nemzetközileg is elismert szakembert még Pepó Pál minisztersége idején távolították el beosztásából. Aradi Csaba tavaly július óta a Hortobágyért felelős kormánybiztos volt, régi-új pozícióját január 15-én foglalhatja el.
Újra Aradi Csabát, a Hortobágyi Nemzeti Park korábbi igazgatóját bízza meg Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter a nemzeti park vezetésével - közölte a környezetvédelmi tárca sajtóosztálya az MTI-vel hétfőn közleményben. A közlemény szerint Aradi Csabát január 15-i hatállyal nevezi ki a miniszter, aki az eddigi igazgatót, Gyarmathy Istvánt eredményes munkájának elismerése mellett menti fel.

Aradi Csabának, a nemzeti park egykori vezetőjének kinevezését Turi-Kovács Béla a természetvédelmi terület új szakmai kihívásaival indokolta, amelynek teljesítéséhez "az egész Hortobágyot átfogó, több évtizedes tapasztalat szükséges" - derül ki a közleményből. A tárca tájékoztatása szerint a közeljövőben induló agrár-környezetvédelmi program olyan további szakmai feladatokat jelölt ki a minisztérium számára, amelynek megvalósításában elsősorban Aradi Csaba felkészültségére számít - áll a közleményben.

Aradi Csabát Pepó Pál, volt környezetvédelmi miniszter menesztette 2000. január végén, Turi-Kovács Béla azonban tavaly nyáron hortobágyi miniszteri biztossá nevezte ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?