Erik, Alexandra
EUR 383,76 Ft
USD 366,53 Ft
9 °C
23 °C

Aradi Csaba újra a nemzeti park élén

2002.01.14. 15:18
Újra Aradi Csaba lesz a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója. A nemzetközileg is elismert szakembert még Pepó Pál minisztersége idején távolították el beosztásából. Aradi Csaba tavaly július óta a Hortobágyért felelős kormánybiztos volt, régi-új pozícióját január 15-én foglalhatja el.
Újra Aradi Csabát, a Hortobágyi Nemzeti Park korábbi igazgatóját bízza meg Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter a nemzeti park vezetésével - közölte a környezetvédelmi tárca sajtóosztálya az MTI-vel hétfőn közleményben. A közlemény szerint Aradi Csabát január 15-i hatállyal nevezi ki a miniszter, aki az eddigi igazgatót, Gyarmathy Istvánt eredményes munkájának elismerése mellett menti fel.

Aradi Csabának, a nemzeti park egykori vezetőjének kinevezését Turi-Kovács Béla a természetvédelmi terület új szakmai kihívásaival indokolta, amelynek teljesítéséhez "az egész Hortobágyot átfogó, több évtizedes tapasztalat szükséges" - derül ki a közleményből. A tárca tájékoztatása szerint a közeljövőben induló agrár-környezetvédelmi program olyan további szakmai feladatokat jelölt ki a minisztérium számára, amelynek megvalósításában elsősorban Aradi Csaba felkészültségére számít - áll a közleményben.

Aradi Csabát Pepó Pál, volt környezetvédelmi miniszter menesztette 2000. január végén, Turi-Kovács Béla azonban tavaly nyáron hortobágyi miniszteri biztossá nevezte ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek