Vilmos
10 °C
22 °C

Húszmilliót raboltak az Aranykéz utcai pénzváltóból

2000.09.26. 16:13
Két ismeretlen férfi bántalmazta a fővárosi Aranykéz utcában található pénzváltó eladóját, majd 20 millió forinttal távozott - tájékoztatta lapunkat Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az Index úgy értesült, hogy az oroszok hatoltak be az arabok területére.
Kedd délelőtt fél tíz után hatalmas kiabálásra és szirénaszóra lettek figyelmesek az Aranykéz utcában. A rendőrök pillanatok alatt lezárták a területet.

Az Index megtudta, hogy a kirabolt üzlet arab tulajdonban van, és az ott dolgozó arab férfit bántalmazták. Figyelemre méltó, hogy a bejáraton semmilyen cégnév, felirat nem található, még az sem, hogy pénzváltó.

Egy magát megnevezni nem akaró eladó hölgy a helyszínen az Indexnek elmondta, félnek, mert lassan senki sem jön be vásárolni a robbantások és rablások után. Az arabok már tíz éve űzik itt az illegális pénzváltóipart. Ugyanakkor rendet is tartanak, megvédik az üzleteket. Az asszony tudomása szerint az oroszok rabolták ki az arab pénzváltót.

Az utcában álldogáló három arab ,,Cséndzs mani" felszólítással próbált üzletet kötni az Index egyik munkatársával. Kérdésünkre elmondták, barátjukat, Sadot, fejbe verték, és a mentők bevitték a baleseti sebészetre. Nem tudtak még vele beszélni, csak ő látta, hogy mi történt.

A rablásban megsérült férfi agyrázkódást szenvedett - tájékoztatta lapunkat az Országos Traumatológiai Intézet ügyeletvezetője. Komolyabb sérüléseket nem szenvedett, néhány nap múlva hazaengedik.

Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője nem tudta megerősíteni azon értesülésünket, miszerint az elkövetők az oroszok voltak, és bandaháború kezdődött az Aranykéz utcában. A vizsgálat jelenleg folyik, érdemben csak később tudnak nyilatkozni.