Auguszta
-4 °C
2 °C

Nem kaptak kártérítést az augusztus 20-ai sérültek

2006.10.12. 21:19
Az RTL Klub híradója szerint máig nem kapták meg az augusztus 20-ai vihar sérültjei az ígért állami kártérítést. Sőt, a román állampolgárságú, de magyar származású halálos áldozatokat is csak a román állam anyagi segítségével tudták hazaszállítani. Danks Emese kormányszóvivő szerint annak segítettek, akik megkeresték őket.

Az RTL Klub bejátszotta az egészségügyi minisztérium szóvivőjének augusztus 24-ei nyilatkozatát a mostani műsorban, amelyből kiderült: a kormány, illetve az egészségügyi tárca segít a sérülteknek, akik kártérítésre számíthatnak.

Ehhez képest a pénzügyi tárca most az RTL Klub értesülései szerint nemet mondott a károsultak kérelmére. Éppen ezért a sérültek bírósághoz fordulnak. A perben őket képviselő ügyvéd a tévének úgy nyilatkozott, hogy bíznak benne, nem jut el tárgyalásig az ügy, és az állam peren kívüli egyezséget köt velük. Szerintük hibáztak a hatóságok akkor, amikor nem figyelmeztették a tömegrendezvény résztvevőit a közelgő viharra.

A híradásban elhangzott, hogy a vihar román állampolgárságú halálos áldozatait a román állam szállíttatta szülőföldjükre, ehhez sem kaptak a hozzátartozó magyar kormányzati segítséget. (Mint ismeretes, az áldozatok magyar származásúak voltak.)

Danks Emese kormányszóvivő a műsorban elmondta: a kabinet azoknak tud segíteni, akik megkeresik őket, és ezeket az igényeket tudják megvizsgálni.