Árpád
-2 °C
3 °C

Beüzemelték az első vizitdíj-automatát

2007.02.02. 15:57
A miskolci egyetemi oktatókórházban felavatták az ország első vizitdíj-automatáját. A betegeknek ide kell majd február 15-től befizetni a 300 forintot a vizsgálat előtt.

Az országban elsőként Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban állítottak fel vizitdíj-automatát.

A betegeknek a vizsgálat előtt ezekbe kell bedobniuk a 300 forintos díjat. A befizetésről kapnak egy bizonylatot, s ezzel fordulhatnak az orvoshoz.

Vizitdíjat február 15-től kell majd fizetni a kórházakban és a háziorvosoknál. Az automata csak az egyik megoldás, a díjat lehet készpénzben vagy bankkártyával is fizetni.

A borsodi megyeszékhely kórházában nyolc automatát szerelnek fel. Az első bizonylatot próbaképpen Horváth Ágnes az egészségügyi tárca államtitkára szakította ki a gépből.

Az automata lehetőséget teremt a hálapénz visszaszorítására, az orvoshoz fordulók ezzel a bizonylattal igazolhatják a vizitdíj befizetését - mondta Horváth Ágnes.

Az államtitkár szerint ne gondolja senki, hogy egyszerű lesz a reformot véghezvinni az egészségügyben: lesznek, lehetnek problémák mind az egészségügyben dolgozók, mind pedig a betegek körében.

A kormány 20 milliárd forint bevételre számít a február 15-től fizetendő vizitdíjból. Nem kell vizitdíjat fizetniük a 18 éven aluliaknak, valamint nyolc betegségcsoportban, köztük a daganatos betegeknek és a cukorbetegeknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?