Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Baja: Nem tudtam az adatmentési projektről

2003.04.10. 17:11
Baja Ferenc szerint a Magyar Narancsban az In-Forrás Kht. végelszámolásáról olvasható írás hamisan állítja, hogy tudomása lett volna az In-Forrás Kht. vezetője, Tarjáni István által előkészített úgynevezett adatmentési projektről.
A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, kormánymegbízott az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében megismétli azt a korábban már sajtótájékoztatón is elhangzott, és a kifogásolt cikkben is szereplő állítását, mely szerint a projekt előkészítése Tarjáni István magánakciója volt, ezért került sor az ügyvezető felmentésére azt követően, hogy az akcióra a kht. végelszámolása során fény derült.

"Ezt erősítette meg a Miniszterelnöki Hivatal ellenőrzési főosztálya által az ügyben kérésemre lefolytatott belső vizsgálat is, következésképpen tévesek, illetve csúsztatáson alapulnak a cikk végkövetkeztetéseit megalapozó állítások" - áll a közleményben. A hasonló végkövetkeztetéseket alátámasztani akaró állítások miatt a Magyar Nemzet elleni per indításával Bárándy György ügyvédet bízta meg.

A közleményben Baja Ferenc hangsúlyozza, hogy az ügyben a kht. felügyelőbizottságának elnöke és a felszámoló illetékes nyilatkozni. Kifogásolja, hogy sem a cikkhez "nevét adó" Bodoky Tamástól, sem a Magyar Narancstól, sem a cikket szintén közlő Indextől nem érkezett megkeresés hozzájuk. Tájékoztatása szerint a Népszabadságban megjelent hasonló tárgyú írás miatt a hivatal helyreigazítást kért.

A kormánymegbízott leszögezte, hogy a projekttel kapcsolatban a végelszámolás kezdete óta kifizetés nem történt. A Magyar Narancs főszerkesztője, Bojtár B. Endre az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni a közleményben foglaltakra.