Olivér
4 °C
8 °C

Már Bárándy Péter szerint is le kellene mondania Gyurcsány Ferencnek

2008.09.18. 09:30
Nincs a kormánynak koncepciója a válság kezelésére, legalábbis ha van, ez nem látszik, mondta az Inforádiónak Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere. Szerinte kormányfőcsere vagy előrehozott választás kell.

"Van kiút ebből a politikai helyzetből is, de az igaz, hogy rossz útra tévedtünk" - mondta az Inforádiónak a korábbi igazságügy-miniszter.

Bárándy Péter szerint a politikai osztály nem nagyon működik, ugyanis a hatalmon lévő párt és a kormány csökkent vehemenciával kormányoz, míg az ellenzék tehetné ugyan, hogy nyugodtan és higgadtan kritizál, de nem ezt teszi.

A jelenleg ügyvédként praktizáló exminiszter nem lát felismerhető, követhető, kidolgozott programot a kormány részéről. Lehet, hogy valahol rejtetten van végrehajtható és koncepciózus programja a kabinetnek, de ez nem látszik, hangsúlyozta a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere.

Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc kormányfő körül, ezért le kellene vonnia a konzekvenciákat, és távoznia kell a miniszterelnöki székből - mondta Bárándy Péter.

A volt tárcavezető szerint a kormányfőcsere és előre hozott választás is hozhat megoldást. Bárándy Péter ugyanis nem tudja elképzelni, hogy a kormány a jelenlegi pozíciók megtartásával ki tudna lábalni a jelenlegi pangó, vergődő pozícióból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?