Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Már Bárándy Péter szerint is le kellene mondania Gyurcsány Ferencnek

2008.09.18. 09:30
Nincs a kormánynak koncepciója a válság kezelésére, legalábbis ha van, ez nem látszik, mondta az Inforádiónak Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere. Szerinte kormányfőcsere vagy előrehozott választás kell.

"Van kiút ebből a politikai helyzetből is, de az igaz, hogy rossz útra tévedtünk" - mondta az Inforádiónak a korábbi igazságügy-miniszter.

Bárándy Péter szerint a politikai osztály nem nagyon működik, ugyanis a hatalmon lévő párt és a kormány csökkent vehemenciával kormányoz, míg az ellenzék tehetné ugyan, hogy nyugodtan és higgadtan kritizál, de nem ezt teszi.

A jelenleg ügyvédként praktizáló exminiszter nem lát felismerhető, követhető, kidolgozott programot a kormány részéről. Lehet, hogy valahol rejtetten van végrehajtható és koncepciózus programja a kabinetnek, de ez nem látszik, hangsúlyozta a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere.

Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc kormányfő körül, ezért le kellene vonnia a konzekvenciákat, és távoznia kell a miniszterelnöki székből - mondta Bárándy Péter.

A volt tárcavezető szerint a kormányfőcsere és előre hozott választás is hozhat megoldást. Bárándy Péter ugyanis nem tudja elképzelni, hogy a kormány a jelenlegi pozíciók megtartásával ki tudna lábalni a jelenlegi pangó, vergődő pozícióból.