Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

A 15-ös barikádbuszban nem tettek kárt a tüntetők

2006.10.24. 10:44
Kapcsolódók (1)
Két buszt és egy Combino villamost rongáltak meg a tüntetők október 23-án. Általában az ablakok törtek, a kár több százezer forint.

A hétfő esti zavargások alatt több százezer forintos kár keletkezett a BKV járművein, közölte Schimmer Erzsébet, a BKV sajtóirodájának vezetője kedden az MTI-vel.

Összesen három jármű - két busz és egy Combino villamos - rongálódott meg. Általában az ablakok törtek ki, ami főleg a Combino villamos esetében jelent komoly kárt.

A Bajcsy-Zsilinszky úton keresztbe fordított 15-ös busz esetével kapcsolatban a sajtóiroda vezetője elmondta: ilyen esetben a buszvezetőnek elsősorban az utasok épségére kell vigyáznia, és csak ezután következik a jármű és saját biztonsága.

A BKV belső szabályzata szerint ilyenkor a sofőrnek jelentenie kell az eseményeket a BKV fődiszpécserének.

Ezt a jelentést ebben az esetben is leadták, majd a sofőr ezt követően is az utasításoknak megfelelően cselekedett: felszólította az utasokat, hogy hagyják el a járművet. Amikor az utasok elhagyták a járművet, átengedte a buszt a támadóknak.

Schimmer Erzsébet arra a kérdésre, hogy az utasok vagy az utcai rendzavarók közül kerültek-e ki a buszt eltérítői, nem tudott válaszolni, de azt elmondta: a 15-ös buszban nem esett semmi kár.