Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Széles Gábor hiába csábítja Bayer Zsoltot

2007.05.03. 14:25
A Magyar Hírlapnál kész tényként kezelik, hogy Bayer Zsolt hamarosan átigazol a Magyar Nemzettől, és Széles Gábor médiaholdingjának vezetője lesz. A milliárdos nem nyilatkozik, Bayer cáfol.

Megállapodásközeli állapotba jutottak a Széles-médiabirodalom és Bayer Zsolt tárgyalásai, az újságíró azonban váratlanul meggondolta magát, tudta meg az Index.

Valami becsúszott

"Sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánom" - reagált Széles Gábor arra a kérdésre, hogy megállapodott-e a Magyar Nemzet vezető publicistájával. Az üzletember nem akart nyilatkozni a Magyar Hírlapból, az Echó és a Vital tévéből álló médiaholding igazgatói posztjáról folyó tárgyalásról, így arról sem árult el részleteket, merültek-e fel akadályok Bayer szerződtetése előtt. A Hír tévében is önálló műsorral rendelkező újságíró - Bayer az Orbán-kormány idején Duna Televízió kulturális igazgatója volt - ugyanis kérdésünkre leszögezte, hogy nem megy sem a Magyar Hírlaphoz, sem az Echóhoz, sem a holdinghoz. Bayer cáfolta azt az információt is, hogy átigazolási szándékát a Nemzetnél vették zokon és akadályozták meg.

Agyelszívás

A Jobboldal tavalyi választási veresége óta egyre több újságíró igazol a Magyar Nemzettől a Széles-birodalom lapjához. A hírek szerint az újságírói és vezetői gárdát szinte teljesen lecserélő Magyar Hírlap legfőbb vonzerejét a felkínált "sztárgázsik" jelentik. Leginkább Dippold Pál távozásának körülményei borzolták fel a nemzetesek kedélyét; a szerkesztőségi pletyka szerint a kulturális rovat volt vezetője az országgyűlési választások második fordulójának éjszakáján mondott fel szóban főnökénél. Egy ideje Széles médiabirodalmának dolgozik Péntek Orsolya kulturális újságíró is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?