Huba
17 °C
33 °C

Széles Gábor hiába csábítja Bayer Zsoltot

2007.05.03. 14:25
A Magyar Hírlapnál kész tényként kezelik, hogy Bayer Zsolt hamarosan átigazol a Magyar Nemzettől, és Széles Gábor médiaholdingjának vezetője lesz. A milliárdos nem nyilatkozik, Bayer cáfol.

Megállapodásközeli állapotba jutottak a Széles-médiabirodalom és Bayer Zsolt tárgyalásai, az újságíró azonban váratlanul meggondolta magát, tudta meg az Index.

Valami becsúszott

"Sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánom" - reagált Széles Gábor arra a kérdésre, hogy megállapodott-e a Magyar Nemzet vezető publicistájával. Az üzletember nem akart nyilatkozni a Magyar Hírlapból, az Echó és a Vital tévéből álló médiaholding igazgatói posztjáról folyó tárgyalásról, így arról sem árult el részleteket, merültek-e fel akadályok Bayer szerződtetése előtt. A Hír tévében is önálló műsorral rendelkező újságíró - Bayer az Orbán-kormány idején Duna Televízió kulturális igazgatója volt - ugyanis kérdésünkre leszögezte, hogy nem megy sem a Magyar Hírlaphoz, sem az Echóhoz, sem a holdinghoz. Bayer cáfolta azt az információt is, hogy átigazolási szándékát a Nemzetnél vették zokon és akadályozták meg.

Agyelszívás

A Jobboldal tavalyi választási veresége óta egyre több újságíró igazol a Magyar Nemzettől a Széles-birodalom lapjához. A hírek szerint az újságírói és vezetői gárdát szinte teljesen lecserélő Magyar Hírlap legfőbb vonzerejét a felkínált "sztárgázsik" jelentik. Leginkább Dippold Pál távozásának körülményei borzolták fel a nemzetesek kedélyét; a szerkesztőségi pletyka szerint a kulturális rovat volt vezetője az országgyűlési választások második fordulójának éjszakáján mondott fel szóban főnökénél. Egy ideje Széles médiabirodalmának dolgozik Péntek Orsolya kulturális újságíró is.