Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Korrupciós ügyben nyomoznak az FVM exállamtitkára ellen

2008.05.23. 07:30
Korrupció gyanújába keveredett Benedek Fülöp, az agrártárca volt szakállamtitkára. A Magyar Nemzet arról írt, hogy a volt FVM vezetõt is gyanúsítottként hallgatták ki a székesfehérvári ügyészségi nyomozók egy visszaélésgyanús pákozdi ingatlanügylettel kapcsolatban.

Hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a napokban Benedek Fülöpöt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. földügyekért felelõs vezérigazgató-helyettesét az ügyészség.

A második Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány földmûvelésügyi államtitkára az újság értesülései szerint egy korrupciógyanús pákozdi földügylethez köthetõ a bûncselekmény miatt került a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség látókörébe. Az ügynek az exállamtitkár mellett más gyanúsítottjai is vannak.

Az információt, hogy hivatali visszaélés gyanúja miatt több ember ellen, így Benedek Fülöp ellen is eljárás folyik, a Fejér megyei fõügyész, Juhász András is megerõsítette a Magyar nemzetnek, de részletes tájékoztatást csak péntekre ígért. Egyelõre az sem tisztázott, hogy a pákozdi ügylet lebonyolítása Benedek FVM-es, vagy már a vagyonkezelõi idõszakra esett.

Benedek 2003 és 2007 között töltött be vezetõ megbízást az agrártárcánál. Címzetes, közigazgatási illetve szakállamtitkári posztján a kormány egyik legjobban premizált tagja volt, öt éves hivatali ideje alatt minden egyes évben 2-3 millió, összességében több mint 14 forintos jutalmat kapott, és kilépésekor is közel 10 milliót fizettek ki neki szabadságmegváltása, egyösszegû bér és különjuttatás címén.