Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden harmadik ember nem dolgozik a BKV-sztrájk miatt pénteken

2008.04.17. 21:24
Az emberek harmada nem megy dolgozni Budapesten, - derült ki a Szonda-Ipsos közvélemény-kutató intézet MTV által megrendelt felméréséből. A csütörtök esti tárgyalások sem vezettek eredményre.

A megkérdezettek harmada nem megy dolgozni vagy iskolába a BKV-sztrájk miatt pénteken. A közszolgálati televízió esti híradójában közzétett adatok szerint az emberek 32 százaléka azt mondta, hogy nem megy majd dolgozni vagy iskolába, hét százalékuk pedig sehogy nem közlekedik.

A megkérdezettek 27 százaléka azt tervezi, hogy autóba száll, 17 százalékuk biciklivel közlekedik majd, 14 százalékuk gyalogolni fog. Mindössze három százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy taxival utaznak, derült ki a felmérésből.

Tényleg megtartják

A BKV-szakszervezetek elutasították a főváros garanciavállalását, így megtartják a pénteki sztrájkot, közölték szakszervezeti tisztségviselők a közlekedési vállalat menedzsmentje és az érdekképviseletek csütörtök esti újabb tárgyalása után. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője elmondta, a város vezetőinek ígérete nem jelent garanciát arra, hogy teljesül a szakszervezetek követelése, és megnyugtatóan megoldják a BKV gazdasági problémáit.

Nemes Gábor hangsúlyozta: csak általánosságokat fogalmaztak meg a főpolgármester-helyettesek által aláírt dokumentumban, a munkáltató pedig nem tett az asztalra újabb javaslatot, s a paraméterkönyv tervezetét nem vonta vissza. A városvezetés levele ellentmondásos: az egyik sorban garanciavállalást írnak arra vonatkozóan, hogy lépéseket tesznek a cég gazdasági problémájának megoldására, a következőben pedig azt írják, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak nincs megfelelő anyagi fedezete a BKV pénzügyi hátterének megteremtéséhez - jegyezte meg. A tárgyalások jövő hét kedden 17.00 órakor folytatódnak. A pénteki egész napos munkabeszüntetés pénteken nulla órakor kezdődik, de a járatok csak 4.30-kor állnak le teljesen.