Mátyás
-6 °C
1 °C

Dávid a gyurcsányi úton?

2006.04.12. 06:32
A Magyar Nemzet szerint az MDF elnöke azt teszi, amit a miniszterelnök előre megjósol blogjában. A szerdai lapszámában szinte az összes belpolitikai cikk az "MDF felelősségéről", illetve a Fidesz-MDF megállapodás fontosságáról szól.

Kísérteties a hasonlóság Gyurcsány Ferenc internetes naplóbejegyzései és Dávid Ibolya kijelentései között - állítja a Magyar Nemzet. A lap arra alapozza állítását, hogy a miniszterelnök már órákkal az MDF elnökének a Fidesz elutasítására vonatkozó bejelentése előtt biztos volt abban, hogy Dávid nem segít a nagyobbik ellenzéki pártnak, amit a Fidesz populizmusa mellett a percpolitikusi magatartás és az államasszonyhoz illő viselkedés közötti különbséggel indokolt.

Néhány órával később ugyanígy érvelt Dávid Ibolya is - írja a Magyar Nemzet, melynek szerdai lapszámában szinte az összes belpolitikai cikk az "MDF felelősségéről", illetve a Fidesz-MDF megállapodás fontosságáról szól. Csak néhány cím: "Az MDF-fel nyerne a Fidesz", "Sisák: A legfontosabb a kormányváltás", "Herényi Károly elutasító", "Boross feladta", "Kíséreljük meg a lehetetlent a lehetségesért", "Az ellenzék dolga most a tárgyalás, megegyezés".