Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bombatámadással fenyegetőzik egy ismeretlen

2008.09.18. 19:28
Ezúttal nem a dolgozattól félő középiskolások idétlenkednek. A fenyegetések határidejének egy része lejárt, mégsem történt semmi. A terrorelhárítás nagyon komolyan veszi az ügyet.

Közintézmények felrobbantásával fenyegette meg a magyar kormányt elektronikus levélben egy ismeretlen. A Független Hírügynökség információi szerint a fenyegetőző néhány napja egy házilag gyártott éles bombát helyezett el a Borsod megyei Harsány mellett, amit a rendőrök meg is találták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda terrorcselekmény miatt indított nyomozást, de az eredményes munka érdekeire hivatkozva egyelőre nem nyilatkoznak. Úgy tudni, hogy az ismeretlen még hetekkel ezelőtt küldte el első levelét a magyar kormány honlapjára. Hogy jelezze, nem a levegőbe beszél, Harsány közelében egy erdős részen, az út mellett egy saját készítésű, éles bombát helyezett el. A robbanószerkezetet a múlt héten a rendőrök megtalálták.

Az akciót a környékbeli víkendtelkek tulajdonosai közül többen is látták, de nyilatkozni senki nem mert. Az eset után a rendőrök az összes miskolci és Miskolc környéki benzinkút ipari kamerás felvételét lefoglalták, volt olyan is, ahonnan 600 darab kazettát vittek el. Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda terrorcselekmények miatt nyomoz az ügyben.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság legfrissebb, csütörtök esti tájékoztatása szerint a budapesti közintézmények egy részét érintő bombafenyegetések határideje lejárt, a kilátásba helyezett cselekmények nem történtek meg. A szükséges intézkedéseket a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzetbiztonsági Hivatal együttműködve tette és teszi meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!