Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gránátok miatt lebénult Buda

2007.10.27. 18:07
Néhány órára lezárták a Szilágyi Erzsébet fasort a Moszkva tér és a Városmajor utca között. A villamossín felújítása közben ugyanis második világháborús robbanószerkezeteket és emberi maradványokat találtak. Az útlezárást fél hatkor feloldották

Fél hat után feloldották az útlezárást a Szilágyi Erzsébet fasor, Moszkva tér és Városmajor utca közti szakaszon. A korlátozást azért rendelte el a rendőrség, mert a villamossínek felújításakor második világháborúból maradt robbanóeszközöket találtak, és a munkások ugyanott emberi csontokat is felfedeztek. Utóbbiak feltehetően szintén a háború óta nyugodtak az utca alatt.

Hajdú Gábor ezredes, tűzszerészparancsnok az Indexnek elmondta, hogy a sínek közt egy 75 milliméteres repesz rombológránátot, német és magyar kézigránátokat, mintegy két kilónyi gyalogsági lőszert találtak. Ezeken felül rábukkantak két gyújtószerkezetre is, amikről feltehetőleg már lemállott a robbanótest. Az utóbbiak életveszélyesek és nem is szállíthatók, ezért a tűzszerészek a helyszínen semmisítették meg azokat.

A nagyobb robbanószerkezeteket a tűzszerészek egyben szállították el a helyszínről.

A csontokkal a továbbiakban az ÁNTSZ foglalkozik. A maradványokra és a bombára mindössze másfél méter mélységben bukkant a markológép kezelője.

Az útlezárás nagy dugót okozott Budán és a körút pesti részén is, de hat órára nagyjából normalizálódott a helyzet.