Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Idén is feltúrják Budapestet

2001.03.27. 17:50
Tavasszal a Fővárosi Önkormányzat megkezdi a szokásos útfelbontásokkal és elterelésekkel járó felújítási munkálatait. Így jelentősebb forgalomkorlátozásokra kell majd számítani például a Rákóczi úton, a Bartók Béla úton és az Attila úton. Májusban elkezdődnek a 4-es metróval kapcsolatos építési munkálatok is.
Előreláthatóan augusztus végén kezdődnek és egészen 2002 őszéig tartanak majd a Bartók Béla út felújításának munkálatai, amellyel párhuzamosan megépülnek a 4-es metróhoz kapcsolódó létesítmények is. A felújítás során a Szent Gellért tértől a Tétényi útig kicserélik a vágányokat, felújítják a közműveket, a távközlési kábeleket és a közvilágítást is, megújul az út- és járdaburkolat.

A 4-es metróhoz kapcsolódó beruházások

A Móricz Zsigmond körtéren és a Szent Gellért téren megépülnek a metróhoz kapcsolódó gyalogos aluljárók, valamint a leendő állomások külső fal és födémszerkezetei. A metróberuházás ezen ütemét követően már csak a föld alatt zajlanak a munkálatok.

A Bartók Béla út átépítése után - várhatóan a jövő évben - megkezdik a Fehérvári út felújítását a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Móricz Zsigmond körtér átépítését. Szintén a 4-es metró beruházással kapcsolatban kibővítik a Baross téri aluljárót, és rendezik a Keleti pályaudvar környékét.

Folytatódik a felüljáró program

Több jelentősebb felüljáró felújítását végzik el 2001-ben. A rákospalotai Széchényi úti, és Szent Korona úti felüljárónál a munkálatok idején félszélességű forgalomlezárással kell számolniuk az erre közlekedőknek.

Részlegesen megújul a XX. kerületi Mártírok útja is, ám a nyár elejétől ősz közepéig tartó munkálatokat forgalomkorlátozás nélkül oldja meg a Fővárosi Önkormányzat. Ezen kívül felújítják a XI. kerületi Sasadi úti, a II. kerületi Hűvösvölgyi úti felüljárót, a Kacsóh Pongrác útit pedig, májusban hétvégi időszakos lezárásokkal befejezik.

A Rákóczi út felújítása

Az idei év legnagyobb beruházása a Rákóczi út Blaha Lujza tér és a Baross tér közötti rekonstrukciója lesz. A teljes út és közmű felújítása idején a hatsávos úton 2-2 sávon haladhatnak majd a járművek, a felújítás után a forgalmi rend változatlan marad.

A Bel-Budai térség útjainak rekonstrukciója

A Nagykörút teljes rekonstrukciója során az építési munkálatok tavaly eljutottak Budára is. Idén az Attila út Mikó utca és Döbrentei tér közötti szakaszán rekonstruálják "faltól-falig" az utat. A munkák május elején kezdődnek, és az iskolakezdésre várhatóan elkészülnek. A környéken egyirányúsítják a forgalmat a Lánchíd irányába. Az ellenkező irányú forgalom a Mikó utca és a Krisztina körút útvonalat veheti igénybe. Emellett részben felújítják az Erzsébet és a Szabadság hidak között a Szent Gellért rakpartot és az Erzsébet híd budai lehajtóit. Itt júniustól forgalomelterelések és lezárások várhatóak.