Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Felmentését kérte a kormányfő főtanácsadója

2005.04.06. 11:47
Személyes és szakmai ügyekben képviselt különböző álláspontja miatt felmentését kérte a miniszterelnök egyik politikai főtanácsadója. Braun Róbert szerdán megerősítette az Index értesülését.

Az Index információi szerint távozik posztjáról Braun Róbert, a miniszterelnök politikai főtanácsadója. Úgy tudjuk, Braun döntése mögött az áll, hogy az elmúlt hónapokban szervezeti és stratégiai kérdésekben képviselt véleménye jelentősen eltért Gyurcsány Ferenc álláspontjától. László Boglár kormányszóvivő az Indexnek elmondta, a kormányfő elfogadta Braun lemondását. Úgy tudjuk, a politikai főtanácsadóknak a köztisztviselői törvény alapján nem jár végkielégítés.

Gyurcsányt erősítette

Braun Róbert az Index kérdésére megerősítette, hogy személyes okok miatt felmentését kérte a posztról, távozásának okait azonban nem kívánta kommentálni. Braun Medgyessy Péter lemondását követően csatlakozott Gyurcsány Ferenc teamjéhez. A Kiss Péterrel szembeni kampányban a kormányszóvivői posztról lemondott Gál J. Zoltán, valamint, Szigetvári Viktor és Keszthelyi András mellett Braun is jelentős szerepet vállalt Gyurcsány 2004. augusztusi, MSZP-n belüli korteskedésének szervezésében.

Medgyessyt is erősítette

Braun Róbert, Medgyessy Péter kormányfői ténykedése idején a nyilvános miniszterelnöki szereplésekért felelős helyettes államtitkári feladatokat látta el. A Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkári posztjáról azonban tavaly májusban lemondott, miután Medgyessy környezetében számos kritika érte, az akkori kormányfő népszerűsége pedig korábban nem tapasztalt visszaesést mutatott. Braun akkor azt mondta, hogy karrierjét az üzleti életben folytatja. A most távozó főtanácsadó korábban az Index egyik tulajdonosa volt.