Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Éves bérlet kéz alól, olcsóbban

2007.01.06. 12:45
A tarifaemelésekkel idén 80 850 forintra drágult az egész évre szóló BKV-bérlet. A vissza nem váltható bérlet 1 hónapos kedvezményt jelent, a 12 havi bérlet ugyanis 88 200 forint lenne. Az interneten azonban akár 60 ezer forintért is hozzájuthatunk az éves bérlethez.

60 000 forintért lehet idei éves bérletet venni egy, az Index fórumában olvasható hirdetés szerint. Az összvonalas, arcképes igazolványhoz tartozó éves bérlet hivatalos ára 80 850 forint, a hatvanezres ár így igen kedvező.

Adómentes üzlet

Kedvező, de nem egyedi: az interneten tucatjával bukkanhatunk hasonló hirdetésekre, bár a 60 ezer forintnál általában magasabb árat kérnek. Az Expressz honlapján 65 ezer forintot kér egy terézvárosi lakos azért, hogy egész évben az ellenőröktől való rettegés nélkül utazhassunk, az est.hu-n 69 ezer forintot kérnek érte. Az aproneten már-már nagyüzemi bérletkereskedést sejtető hirdetést is találtunk: "eladó 2007-es éves BKV bérlet a készlet erejéig" szöveggel.

Szintén az est.hu-n találtunk olyan hirdetést is, amely 80 ezer forintért kínálta az éves bérletet, ami – mint azt annak eladója is kiemelte – még mindig egy hónapos kedvezményt jelent ahhoz képest, mintha az év minden hónapjában megvennénk a 7350 forintos havit.

A BKV pénztáraiban kaphatóhoz képest azonban ez az utóbbi ár már nem jelent valós árelőnyt. A közlekedési társaság 80 850 forintért kínálja a városhatáron belül, csak saját járművein használható éves bérletet, míg a BKSZ-es bérlet 88 950 forintba kerül.

Az általunk felhívott hirdetők megnyugtattak: nem házilag gyártott bérletekből, nem is illegálisan próbálnak meggazdagodni. Mindannyian a cégüktől kapták adómentes természetbeni juttatásként az áruba bocsátott bérleteket, ám mivel autóval járnak, nem használják azt. A bérleteken nincs igazolványszám sem, így arra a vevő saját bérletigazolványának a számát probléma nélkül ráírhatja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.