Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Nem az MVSZ kampányol Bubik halálával

2004.11.30. 08:15
Bubik Istvánra, a vasárnap hajnalban autóbalesetben elhunyt színészre emlékezik gyászkeretben a kettosallampolgarsag.hu. A színész fényképe és a néhány emlékező mondat mellé a honlap szerkesztői egy felhívást csatolnak, melyben a "minden rezdülésében magyar" Bubikra hivatkozva arra kérik a színészeket és a tévéseket, álljanak az "igen" mellé.
"Hozzánk tartozott, töretlen hittel ember és magyar volt minden rezdülésében. Halála megrendítő és tragikus. Talán nem szentségtörés azt mondani, hogy már csak az Ő emléke tiszteletére is sikerre kell vinni azt az ügyet, amit Ő is teljes szívvel támogatott" - olvasható a kettosallampolgarsag.hu-n megjelent felhívásban.

Nem az MVSZ

Korábban azt írtuk, a felhívást a Magyarok Világszövetsége adta ki, mivel a honlap fejlécében szerepelt az MVSZ logója. Kedden délelőtt azonban a szövetség újabb közleményt tett ki a honlapra, melyből kiderül, a kezdeményezés nem tőlük, hanem a kettosallampolgarsag.hu szerkesztőitől indult.

#alt#
http://www.kettosallampolgarsag.hu/
A weboldalon fekete keretben a vasárnap hajnalban tragikus balesetet szenvedett színész fotóját is közölték. Az oldal szerkesztői arra szólítják a magyar színészeket, hogy "vegyék át Bubik Istvántól a stafétát, segítsenek győzelemre vinni azt az ügyet, amelyért élete utolsó heteiben is odaadóan küzdött", adta hírül a HVG Online. "Reméljük, akad olyan is közöttük, aki eddig NEM támogatta az ügyet, de - félretéve korábbi szándékát - behúzza István helyett az IGEN-t", írják a honlap-szerkesztők.

Ne legyen hiábavaló Bubik áldozatvállalása

A felhívás bevezetésében az elhunyt színész áldozatvállalásáról olvashatunk: "Hisszük, hogy a túlvilágon is figyelemmel kíséri hazája sorsát, s aggódva szemléli a következő napok sorsdöntő történéseit. Hogy áldozatvállalása ne legyen hiábavaló, hogy utolsó üzenete ne hulljon semmibe, az alábbi két felhívást tesszük közzé."

Bubikra hivatkozva a felhívás megfogalmazói arra kéri a magyar színészeket, hogy minél többször álljanak a nyilvánosság elé a külhoni magyarok állampolgárságát támogató véleményükkel. A televíziósoktól pedig azt kérik, a kampánycsendig adják le Bubik utolsó interjúját, melyben az egész magyarságnak szóló gondolatait tárja fel.

Bubik István vasárnap reggel vesztette életét a 4-es úton, amikor bogárhátú Volkswagenje frontálisan összeütközött egy szembejövő, szabályosan közlekedő Forddal.