Erik, Alexandra
EUR 386,06 Ft
USD 366,55 Ft
11 °C
23 °C

Azonnali műemléki védelem alá helyezték a Millenáris Parkot

MTI
2004.06.28. 19:11
Azonnali műemléki védelem alá helyezte a budapesti Millenáris Park öt épületét a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH), mert hatalmas új beruházások veszélyeztetik az egykori Ganz-gyár védendő csarnokait.

A programiroda közleménye szerint a KÖH június 25-i hatállyal azonnali ideiglenes védelem alá helyezte a Fogadó és a Teátrum épületét, továbbá a használaton kívüli M-, N- és L-jelű csarnokokat. Az indoklás szerint "az épületek a volt Ganz Villamossági Gyárnak és az újonnan létrehozott kulturális központnak is meghatározó épületei, ezért nem tűnhetnek el és környezeti kapcsolataik sem ronthatók új beépítéssel."

Az azonnali védelem alá helyezésre azért volt szükség, mert a KÖH tudomása szerint elkészült egy olyan "rendezési terv", amelynek értelmében a Fogadó felét lebontanák, a Fogadó és a Teátrum közé egy iroda- és lakóházat emelnének - mondta Lampert Rózsa, a KÖH fővárosi területi felügyelője az MTI-nek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!