Árpád
-2 °C
4 °C

Megnézi Budapestet a londoni City polgármestere

MTI
2004.07.04. 08:22
Hivatalos látogatásra Budapestre érkezik július 5-6. között Alderman Robert Finch, a londoni City polgármestere - közölte a brit nagykövetség az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Lord Mayor magyarországi látogatása egy nagyobb program része, amelynek során a polgármester ellátogat az Európai Unióhoz május elsején csatlakozott közép-kelet-európai országokba, a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztése érdekében.

A Lord Mayor vezető brit üzletemberekből álló küldöttség élén érkezik Magyarországra. Látogatása során megbeszéléseket folytat majd többek között Járai Zsigmond jegybankelnökkel, Terták Elemérrel, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárával, Kamarás Miklóssal, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatójával.

A Lord Mayor a Corporation of London vezetője, amely a londoni City számára nyújt önkormányzati szolgáltatásokat. Emellett a városi tanács bírósága (Court of Common Council) elnöki tisztét tölti be.

A nagykövetség közlése szerint a Magyarországra irányuló brit beruházás összege eléri a 3,5 milliárd eurót, amellyel Nagy-Britannia a hatodik legnagyobb beruházó Magyarországon.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idén az első négy hónapban a Nagy-Britanniából érkező import értéke meghaladta a 104 milliárd forintot, ami több mint 18 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Nagy-Britanniába irányuló kivitel értéke január-áprilisban 161,3 milliárd forint volt, ez 28,5 százalékos emelkedés 2003 azonos időszakához viszonyítva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?