Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Büntethetők a droszton kívül várakozó taxisok

MTI
2004.07.05. 17:09
Júliustól büntethetők azok a taxisok, akik szabad jelzéssel a drosztokon kívüli útszakaszon várakoznak. Hubert Béla, a fővárosi önkormányzat kereskedelmi bizottságának SZDSZ-es alelnöke elmondta, lejárt az a két hónapos moratórium, amit a taxisok kaptak az önkormányzattól. Közölte, hogy a május 3-án aláírt szerződés teljesülését az önkormányzat szakbizottsága és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egyaránt pozitívan értékelte. Némileg nőtt ugyanis a belvárosban a drosztok száma, illetve nem büntették eddig a taxisokat, akik a korábbi kifogásaik ellenére nem is tüntettek.

A taxidrosztok létesítéséről, használatáról öt éve hozott rendeletet a Fővárosi Közgyűlés. A szabályozás ez év áprilisától évi 17 ezer forintos droszt-használati díj bevezetésével bővült. Mivel a májusig létesült 1.200 férőhelyet a taxisok kevesellték, az önkormányzat szakbizottságának elnöke két hónapos moratóriumban egyezett meg velük, míg tovább bővítik a belvárosi droszthálózatot. A taxisok a legutóbbi, múlt heti egyeztetésen a várakozó helyek 400-zal megnőtt számát is kevesellték, illetve kifogásolták a belvárosi és a Ferihegyi repülőtéri drosztviszonyokat.