Idén már nem tárgyalnak a fővárosi parkolási rendelet módosításáról

MTI
2004.11.12. 16:11
Elkészült a fővárosi parkolási rendelet újabb módosítási javaslata, azonban politikai egyetértés hiányában idén várhatóan már nem kerül a Fővárosi Közgyűlés elé - tudta meg az MTI nevük elhallgatását kérő fővárosi kormánypárti képviselőktől.

A városházi politikusok elmondták azt is, hogy lezárult a hivatali egyeztetés azokról a részmódosítási elképzelésekről, amelyek szerint néhány ponton még november végén megváltoztatnák a parkolási övezetekre vonatkozó szabályokat. A XII. kerület ugyanis már mintegy egy éve szorgalmazza, hogy egyes területrészekre terjesszék ki a fizetési övezetet. A XI. kerület pedig azt kezdeményezte, hogy vegyenek ki a fizetési övezetből bizonyos utcákat, például a Gellérthegy térségében.

A fizetési övezetek módosításáról szóló rendeletkorrekció után, a főváros és a XI. kerület eltérő álláspontja miatt, továbbra sem kellene majd fizetni a Bartók Béla úton. A kerület ugyanis azt szeretné, ha a városrészben tevékenykedő Centrum Kft. szedné itt is a parkolási díjat. A fővárosi önkormányzat viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a többi fővárosi főútvonalhoz hasonlóan, a fővárosi önkormányzat parkolási társasága működjön a Bartók Béla úton is. A parkolással, a kerékbilincseléssel összefüggő kérdésekről jövő hétfőn tárgyal a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága.