Bekameráznák a fővárosi képviselőket

Népszabadság
2005.01.27. 07:29
Az interneten is legyenek követhetők a Fővárosi Közgyűlés ülései, ezt szorgalmazza Soltész Attila és Ughy Attila fideszes képviselő - olvasható a Népszabadságban.

Az ellenzéki képviselők a közgyűlés mai ülésén terjesztik elő javaslatukat, amely szerint a városháza hivatalos weboldalán, a budapest.hu-n "audiovizuális formában is követhetők legyenek az ülések". A politikusok az Eötvös Károly Intézet egyik tanulmányára hivatkoznak, amely szerint a megyei jogú városok közül 17-ben a közgyűlés üléseit teljes egészében egyenes adásban vagy vágatlan ismétlésben közvetítik.

A Fővárosi Közgyűlést azonban - sérelmezik - semmilyen televízió nem sugározza, ráadásul az ülésteremben történteket a világhálón sem lehet figyelni. A városatyák emlékeztetnek arra, hogy az Európai Unió számos ajánlásában emeli ki az eDemokrácia fontosságát, vagyis azt, hogy a lakosság minél több helyi ügybe lásson és - lehetőleg - szóljon bele.

"Ha egy helyi lakos csak úgy tud információkat szerezni településének ügyeiről, hogy munkaidőben ellátogat a közgyűlésre, akkor nagyon hamar elmegy a kedve a helyi ügyektől" - áll az előterjesztésben.