A héten elfogadhatják a fővárosi költségvetést

MTI
2005.02.21. 15:04

A korábbi évektől eltérően nem márciusban, hanem várhatóan már ezen a héten csütörtökön elfogadja éves költségvetését a fővárosi önkormányzat, közölték koalíciós képviselők hétfőn.

Még zajlanak a koalíciós egyeztetések, eddig működési többletigényként 4 milliárd forint körüli pluszról tárgyalnak mintegy 400 milliárd forintos büdzséből.

A szocialisták főként a BKV-ra, az utak felújítására és a köztisztaságra kívánnak több pénzt fordítani. Egyebek közt forrást biztosítanának még a városligeti kamerarendszerre, a cigányház működésére, sportrendezvényekhez, az idegen nyelvű oktatás színvonalának javítására, kulturális célokra és parkfenntartásra. Fejlesztésekre 3 milliárd forint többletigényt szorgalmaznak.

Mindkét párt támogatja, hogy a közterület-felügyelők 250 millió forinttal több pénzt kapjanak plusz létszámra. Ebből a pénzből azonban a tervezett száz személy helyett csak ötvenet tudnak felvenni. A köztisztaság javításához a szocialisták 250 millió forinttal, az SZDSZ két tételben 700 millió forinttal adna több pénzt.