Újra kerékpáros felvonulás Budapesten

Népszabadság
2005.04.15. 07:14
'Critical Mass 2005' néven az ország eddigi legnagyobb kerékpáros felvonulását szervezik meg a hazai kerékpáros- és zöld szervezetek, futárszolgálatok és önkéntesek a Föld Napján, április 22-én. A rendezvény résztvevőinek száma várhatóan meghaladja a tavalyi autómentes napon rendezett felvonulás sajtó szerinti 4-6 ezres létszámát is.

Céljuk, hogy összefogásukkal rámutassanak, a városi kerékpározás egyre fontosabb tényező a közlekedés, a várostervezés és a zöld politika szempontjából is. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyien közlekednének kerékpárral, ha a városokban megfelelőek lennének a körülmények, és bátorítani kívánják azokat, akik eddig nem mertek kiszállni autójukból.

Az útvonal: Városligeti Műjégpálya - Kodály Körönd - Lövölde tér - Rottenbiller u. - Rákóczi út - Erzsébet híd - Attila út - Moszkva tér - Margit híd - Oktogon - Városliget. A felvonulás időtartama 90 perc. A tempó 8-12 km/óra, ami a lezárt utakon könnyen teljesíthető akár kisgyerekekkel is. A rendőrség a teljes útvonalat biztosítja. Rendezők: Városi Biciklizés Barátai, Zöld Fiatalok, Hajtás Pajtás Egyesület.