Bernadett
0 °C
4 °C

Mellszobrot kaphat a Városligetben Ronald Reagan

MTI
2005.06.13. 12:57
Mellszobrot kaphat Ronald Reagan néhai amerikai elnök a Városligetben, közölte hétfőn a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri kabinet hétfőn támogatta, hogy a Fővárosi Közgyűlés hó végi ülésén döntsön e kérdésben.

A városvezetés az önkormányzat MDF-frakciójának javaslata alapján tárgyalt a kezdeményezésről. Az indítványhoz csatlakozott Zwack Péter volt amerikai nagykövet, aki 1,5 millió forintot ajánlott fel e célra. A városligeti Washington szobor környezetében felállítandó Reagan emlékművet hasonló összeggel finanszírozná a fővárosi önkormányzat.

Nyáry Krisztián elmondta azt is, hogy a kabinetülésen Demszky Gábor személyes indokai alapján határozottan támogatta azt, hogy emléket állítsanak Reagan elnöknek. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy 1983-ban Ronald Reagan levele mentette meg őt attól, hogy a fennálló rendszer elleni fellépése miatt bebörtönözzék. Az amerikai elnök ugyanis levélben igazságos és jogszerű ítéletet sürgetett Demszky Gábor perében.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft