Városháza park a Károly körúti bazársor helyén

MTI
2005.10.13. 14:14

Ideiglenesen Városháza parknak nevezték el a budapesti Károly körúti bazársor helyén kialakított teret - közölte a csütörtöki megnyitóünnepségen Demszky Gábor. A terület végső hasznosítására nemzetközi tervpályázatot írnak ki, "Budapest szíve" elnevezéssel. Az a cél, hogy a kialakítandó park kapcsolatot teremtsen a főváros szívével, a Deák térrel, a Madách térrel, a városházával, valamint szervesen épüljön be környezetébe - mondta a főpolgármester.

A park elnevezésére az interneten lehetett szavazni, több tucat név felmerült, és hatezer szavazattal a Városháza park győzött, a második helyen a Madách park, a harmadikon a Merlin kert végzett, derül ki a megnyitóra készült sajtóanyagból.

A hatezer négyzetméternyi parkban sokféle kulturális eseményt terveznek, elsőként, pénteken, itt lesz az őszi fesztivál megnyitója. A főpolgármester közölte, hogy a Merlin Színház, valamint a szintén itt lévő kerületi tűzoltóság épületének sorsáról még nincs döntés. Hozzátette, hogy "a színház mint játszóhely, lehet, hogy nem marad itt; a Merlin Színházról mint társulatról ugyanakkor gondoskodni fogunk".