Szilvia
5 °C
16 °C

Városháza park a Károly körúti bazársor helyén

MTI
2005.10.13. 14:14

Ideiglenesen Városháza parknak nevezték el a budapesti Károly körúti bazársor helyén kialakított teret - közölte a csütörtöki megnyitóünnepségen Demszky Gábor. A terület végső hasznosítására nemzetközi tervpályázatot írnak ki, "Budapest szíve" elnevezéssel. Az a cél, hogy a kialakítandó park kapcsolatot teremtsen a főváros szívével, a Deák térrel, a Madách térrel, a városházával, valamint szervesen épüljön be környezetébe - mondta a főpolgármester.

A park elnevezésére az interneten lehetett szavazni, több tucat név felmerült, és hatezer szavazattal a Városháza park győzött, a második helyen a Madách park, a harmadikon a Merlin kert végzett, derül ki a megnyitóra készült sajtóanyagból.

A hatezer négyzetméternyi parkban sokféle kulturális eseményt terveznek, elsőként, pénteken, itt lesz az őszi fesztivál megnyitója. A főpolgármester közölte, hogy a Merlin Színház, valamint a szintén itt lévő kerületi tűzoltóság épületének sorsáról még nincs döntés. Hozzátette, hogy "a színház mint játszóhely, lehet, hogy nem marad itt; a Merlin Színházról mint társulatról ugyanakkor gondoskodni fogunk".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?