Jövőre 200 kilométer fővárosi utat újítanak fel

MTI
2005.12.02. 12:53

Az idei 80 kilométer után, ami a fővárosi tulajdonú utak nyolc százalékát jelenti, jövőre 200, a következő évben pedig 135 kilométer útfelújítás lesz Budapesten - jelentette be Demszky Gábor a Városligetben pénteken.

A főpolgármester az ez évi útfelújítási programot záró értékelő, illetve a jövő évi terveket felvázoló tájékoztatóján elmondta, hogy nyár helyett már tavasszal megkezdik az útfelújításokat. Egyebek közt folytatják a Szentendrei és az Üllői út, valamint a Budaörsi és a Soroksári út korszerűsítését is.

Demszky Gábor közölte, néhány napon belül az utolsó idei útfelújítás is befejeződik. Csupán egy feladat a Balatoni úti felüljáró rekonstrukciójának befejezése csúszik át a jövő évre. A sajtótájékoztató írásos anyaga szerint a vasúti vágányok felett átívelő felüljáróról menetközben derült ki, hogy a vártnál sokkal rosszabb állapotban van. A hidat egy új, nálunk még nem alkalmazott műszaki megoldással újítják fel.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes utalva arra, hogy már februárban megkezdik a jövő évi felújításokat, közölte, hogy 2007-ig, három év alatt az ezer kilométeres fővárosi főúthálózat 43 százalékát kívánják korszerűsíteni.