Reklámbevételből újítanák fel a városháza homlokzatát

2006.02.06. 19:24

Pályázati úton, védőhálós reklámmal teremtik elő a főpolgármesteri hivatal pergő vakolatú Károly körúti épülete felújításának költségét - nyilatkozta a városfejlesztési főpolgármester-helyettes az MTI-nek hétfőn.

Ikvai-Szabó Imre elmondta: a főpolgármesteri kabinet hétfőn úgy foglalt állást, hogy az önkormányzat költségvetésének február végi tárgyalásakor döntenek a vizesedés megszüntetéséhez, a szigeteléshez elengedhetetlenül szükséges néhány tízmillió forintról. Az öt és félezer négyzetméternyi vakolat helyreállításhoz, "a homlokzatfestéshez szükséges pénzt védőhálós reklámbevételekből finanszíroznák". Ezt ugyanis lehetővé teszi az a fővárosi rendeletmódosítás, amit tavaly fogadtak el, hogy gyorsítsák az épületek felújítását.

A városvezetés elé került előterjesztésben a hivatal mintegy 100 millió forintot javasolt a városháza Károly körúti oldalán lévő udvar és épület rendezésére. A tervezet szerint az épületszigetelés és homlokzat-felújítás mellett kockakőburkolatot raknának a jelenleg földes udvarra. Tovább építenék a tavaly kialakított Városháza park kerítését. Az épületek mellett füvesítenének, a Gerlóczy utcai kapunál pedig mágneskártyás, sorompós beléptető rendszert alakítanának ki.