Vita a pesti büdzséről: ki miről szavazott?

MTI
2006.02.27. 15:15
Példa nélküli dolog: a hatalmon lévő koalíciós pártok a választások előtt eldöntik, hogy saját ígéreteiket nem fogják betartani - jelentette ki Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

A politikus kifejtette, hogy nemcsak a Podmaniczky-terv legfontosabb részei, hanem Gyurcsány Ferenc személyes vállalásai, ígéretei is hiányzanak az elfogadott dokumentumból.

A frakcióvezető a kormánypártiak ígéreteit sorolva elmondta, hogy a hétéves tervben nyoma sincs például az 5-ös metró építésének (ezt Gyurcsány Ferenc ígérte), a 3-as és a 4-es metró meghosszabbításának és az 1-es villamos Etele térig való átvezetésének sem.

Gy. Németh Erzsébet, a fővárosi MSZP frakcióvezetője kijelentette: "Nagyon sajnálom, hogy Kupper úr már nem volt ott a közgyűlésen, amikor elfogadtuk az általa hiányolt projekteket". Az ellenzék is megszavazta azt az előterjesztést, amely arról szól, hogy több tucat fejlesztéshez (1-es villamos meghosszabbítás, 5-ös metró) európai uniós forrásra pályáznak.