Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életveszélyes a Belvárosi templom?

MTI
2006.07.19. 17:35

Életveszélyessé vált a budapesti Március 15. téren álló katolikus templom, az épület külső felújítása halaszthatatlan, mondta szerdán Osztie Zoltán plébános, aki attól tart, hogy a toronyból lehulló vakolatdarabok előbb-utóbb tragédiát okoznak.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában és a katolikus egyház használatában álló Nagyboldogasszony-templom, közismert nevén a Belvárosi templom teljes külső rekonstrukciója körülbelül kétmilliárd forintba kerülne, mondta a plébános a helyszínen, Molnár Béla (KDNP) országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Osztie Zoltán hangsúlyozta: a toronyból folyamatosan potyogó vakolat és a hulló cserepek miatt életveszélyes az épület, így hamarosan kénytelen lesz azt körülkeríttetni. Hozzátette: a "külső romlás most már befelé hatol", a beázások rombolják a belső vakolatot, a megroggyant fedél is lassan veszélyessé válik. Arra a kérdésre, szükség lehet-e a templom bezárására, a plébános kijelentette: ezt semmiképpen sem fogják megtenni.