Törmeléket üldöz a fővárosi önkormányzat

2006.08.28. 19:55

A fővárosi önkormányzat szigorúan fellép azon cégek ellen, amelyek nem szállítják el időben a fővárosi útfelújítások során keletkező törmeléket, nyilatkozta a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályvezetője hétfőn az MTI-nek.

Csordás Mihály elmondta, hogy a főpolgármester utasítására a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. napokon belül felméri, hogy a városszerte zajló útfelújításoknál hol van szükség azonnali intézkedésre. Demszky Gábor utasítására ezt követően felszólítják a kivitelezőket a törmelékek eltávolítására. Abban az esetben, ha a cégek nem intézkednek az előírt határidőig, az önkormányzat maga szállíttatja el a törmelékeket a közterület-fenntartókkal. Ennek költségét azonban a kivitelezőkre terhelik.

A főváros azért kényszerül arra, hogy akár saját erővel is elszállíttassa az útépítések térségéből a törmeléket, mivel a kivitelezők többnyire csak a munkafolyamatok legvégén foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Addig pedig akár hónapokon át is csúfítják a városképet a törmelékek, amelyek esetenként a gyalogosok és a járművek közlekedését is nehezítik.