Olivér
4 °C
8 °C

Ellenzéki obstrukció a fővárosi közbeszerzési bizottság ülésén

MTI
2006.09.06. 20:10

Meghiúsult a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának cikluszáró szerdai rendkívüli ülésén az a kormánypárti szándék, hogy még a választás előtt szerződést kössenek a IX. kerületi Közraktárak fejlesztésére kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárás győztesével.

A testület ülését ennél a témánál határozatképtelenné tették az ellenzékiek obstrukciójukkal. Érzékelték ugyanis, hogy kevés kormánypárti van az ülésen, ezért nem vettek részt a szavazásban és így határozatképtelenné vált az ülés.

Deák András (MKDSZ) bizottsági elnök az MTI-nek elmondta: szokatlannak tartják, hogy a kormánypártok fel akarják gyorsítani a tárgyalásos eljárást. Ez ugyanis pont azt célozza, hogy több fordulóban lehessen egyeztetni a jelentkezőkkel.

A pályázatokat szeptember elején adták be, s már 21-én eredményt hirdetne a kormánykoalíció. Az ellenzék azért sem járulhatott hozzá a döntéshozatal lerövidítéséhez, mivel a törvény szerint ezt indokolni kell. Ez pedig hiányzott - tette hozzá.

Deák András megjegyezte: "több mint érdekes", hogy a három pályázat közül kettő elnagyolt, egy pedig olyan alaposan kidolgozott, amit a pályázat benyújtására biztosított rövid határidő alatt aligha lehetett összeállítani - szögezte le. Az elnök közölte azt is, ha a főpolgármester kezdeményezi, kész még a választás előtt újabb rendkívüli ülést összehívni ez ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?