Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cseh László és Kovács Ági Budapestért-díjas

MTI
2006.09.15. 15:17

A fideszes és az MDF-es bizottsági elnökök távollétében a kormánypárti és a MIÉP-es elnökök szavazataival döntött arról a Fővárosi Közgyűlés eseti bizottsága, hogy kiket részesítenek idén "Budapestért-díjban". Összesen öt szervezet és 19 személy veheti majd át ezt az elismerést november 17-én, a főváros ünnepnapján, a díszpolgárokkal együtt. Az önkormányzati szabályozás szerint a díszpolgárokról és a hat Pro Urbe Budapestért díjazottról a Főváros Közgyűlés dönt. A testület cikluszáró szeptember eleji ülésén ez ügyben határozott.

A Budapestért díjról, amellyel több százezer forint jutalom is jár, a közgyűlés 22 bizottsági elnökéből álló eseti bizottság dönt. A szervezeti elismerésre 16, a személyi kitüntetésre 50 javaslat érkezett. Egyebek között Budapestért-díjban részesült idén az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola, az idei úszó EB szervezőbizottsága, Cseh László és Kovács Ágnes úszóversenyző, Gergényi Péter rendőrfőkapitány, Gerő András történész és Szilágyi Mihály, a csatornázási művek zrt. árvízvédelmi vezetője.