Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BKV még nem tud a pénteki ingyenes tömegközlekedési napról

MTI
2006.09.18. 12:19

A BKV még nem kapott hivatalos értesítést, utasítást arról, hogy ezen a héten pénteken jegy nélkül, ingyenesen lehet utazni a tömegközlekedési járműveken, nyilatkozta a vezérigazgatói titkárság vezetője hétfőn. Molnár György elmondta, hogy még csak a sajtóból értesültek erről a főpolgármesteri bejelentésről. Hozzátette, ha lesz ilyen hivatalos döntés, akkor megtalálják a módját annak végrehajtására.

Demszky Gábor szeptember 11-én egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Európai Mobilitási Hét keretében szeptember 22-én ingyen lehet utazni a BKV járművein. Molnár György elmondta azt is, nincsenek arról számításaik, hogy egy ilyen "ingyenes nap" milyen bevételkiesést jelent a cégnek.

A titkárságvezető megerősítette Lucza Mihály főosztályvezető azon nyilatkozatát, miszerint ha utasítást kapnak az ingyenes közlekedési napról, akkor a jegyellenőrök aznap nem kérik a jegyeket. A 350 jegyellenőr egy részét várhatóan szabadságolják, de lesznek olyanok is, akik egyéb feladatot kapnak, például segítik a metró biztonsági szolgálat munkáját, jegyezte meg.