A BKV még nem tud a pénteki ingyenes tömegközlekedési napról

MTI
2006.09.18. 12:19

A BKV még nem kapott hivatalos értesítést, utasítást arról, hogy ezen a héten pénteken jegy nélkül, ingyenesen lehet utazni a tömegközlekedési járműveken, nyilatkozta a vezérigazgatói titkárság vezetője hétfőn. Molnár György elmondta, hogy még csak a sajtóból értesültek erről a főpolgármesteri bejelentésről. Hozzátette, ha lesz ilyen hivatalos döntés, akkor megtalálják a módját annak végrehajtására.

Demszky Gábor szeptember 11-én egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Európai Mobilitási Hét keretében szeptember 22-én ingyen lehet utazni a BKV járművein. Molnár György elmondta azt is, nincsenek arról számításaik, hogy egy ilyen "ingyenes nap" milyen bevételkiesést jelent a cégnek.

A titkárságvezető megerősítette Lucza Mihály főosztályvezető azon nyilatkozatát, miszerint ha utasítást kapnak az ingyenes közlekedési napról, akkor a jegyellenőrök aznap nem kérik a jegyeket. A 350 jegyellenőr egy részét várhatóan szabadságolják, de lesznek olyanok is, akik egyéb feladatot kapnak, például segítik a metró biztonsági szolgálat munkáját, jegyezte meg.