Újabb koalíciós egyeztetés a fővárosban

MTI
2006.10.16. 16:04
Akár a hét közepén lezárulhatnak a főpolgármester-helyettesekről és a bizottsági struktúráról zajló koalíciós tárgyalások a fővárosban az MSZP és az SZDSZ között - közölték kormánypárti politikusok hétfőn az MTI-vel.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) frakcióvezető és Danielisz Béla (MSZP) frakcióvezető-helyettes szerint egyaránt konstruktívak a koalíciós tárgyalások, s ezért várhatóan a jövő héten a Fővárosi Közgyűlés dönthet a főpolgármester-helyettesekről, a bizottságokról, és a tanácsnokokról.

Ikvai-Szabó Imre elmondta: még vitás, hogy kettő vagy három főpolgármester-helyettese lesz-e az MSZP-nek. Ha az SZDSZ javaslatát fogadják el, akkor kettő, ha a szocialistákét, akkor három. Az SZDSZ mindenképpen csak egy helyettest adna - jegyezte meg.

A szabad demokrata politikus tájékoztatása szerint a helyettesek számával összefügg a bizottságok és a tanácsnokok kérdése is. Az SZDSZ 11, az MSZP 14 bizottságot szorgalmaz. Ha kevesebb főpolgármester-helyettes lesz, akkor látnák értelmét a szabad demokraták annak, hogy "kvázi" főpolgármester-helyettesi jellegű, érdemi feladatokat végző tanácsnokokat válasszanak.