Szerdán dönthetnek a BKV vezérigazgatójának leváltásáról

MTI
2006.12.18. 07:58

Várhatóan szerdán szavaz a fővárosi közgyűlés a közlekedési vállalat vezérigazgatójának leváltásáról - jelezte Demszky Gábor a Magyar Televízó Napkelte című műsorában hétfő reggel. A főpolgármester úgy értékelte, hogy a főváros történetéből "kevés előkészítettebb vezetőváltást" tudna mondani. Hozzátette, hogy Aba Botond menesztése "a közvéleménynek is igénye", hiszen az a benyomása, hogy feneketlen zsákba töltik a tömegközlekedésre fordított támogatásokat.

Általánosságban beszélve a vezetőváltás módszeréről, Demszky a közgyűlési döntésen kívül azt a lehetőséget is megemlítette, hogy a döntést egy bizottságra bízzák. Ennek ugyanis módja van alaposabban megvizsgálni a kérdést, a vállalatok gazdálkodásának tükrében és a szóba jöhető személyek alaposabb megméretése után dönteni, így elkerülhető a személyi kérdések túlpolitizálása - magyarázta a főpolgármester.

Arra az újságírói kérdésre, hogy lesz-e szavazás, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes úgy válaszolt: majd meglátjuk. Bejelentette, hogy a közgyűlés előtt még a szakszervezeteknek is szeretné bemutatni az új jelöltet.