Vezérigazgató-váltás a BKV-nál

MTI
2007.01.02. 12:18

Megkezdődött az átadás-átvétel jogi folyamata a BKV-nál, közölte Aba Botond, a posztjáról távozott és Antal Attila, a cég új vezérigazgatója kedden. További részleteket egyikük sem akart elmondani az új cégvezető szerint várhatóan többnapos folyamatról. Antal Attila annyit megjegyzett, hogy kedden a cég felső vezetőivel, szerdán pedig a középvezetőkkel találkozik, ismerteti rövid távú elképzeléseit.

Arról egyikük sem mondott el semmit, hogy Aba Botond mivel foglalkozik a jövőben a cégnél. "Az ő további státusának a rendezése" is az átadás-átvételi folyamat részét képezi, jegyezte meg Antal Attila. Hozzátette, a különböző személyi-szervezeti intézkedésekről először az érintetteket tájékoztatja, és csak utána közli döntését a sajtóval. Vonatkozik ez a 4-es metró projektirodájával és annak vezetőjével összefüggő kérdésekre is, jegyezte meg.

A BKV vezérigazgató-cseréről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes kezdeményezésére december 20-án, részben ellenzéki szavazatokkal döntött a Fővárosi Közgyűlés.