Felmentették a vállalkozási ügyosztályvezetőt

MTI
2007.01.12. 19:36

Azonnali hatállyal felmentették a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztályának vezetőjét, Király Pétert - tudta meg az MTI pénteken városházi forrásokból. A posztot ideiglenesen a városháza lakásügyosztályának vezetője vette át, aki korábban a VI. kerületben volt jegyző.

A vezetőcsere az MTI városházi információi szerint összefüggésben van Hagyó Miklós azon korábbi bejelentésével, hogy hatékonyabb vagyongazdálkodást szeretne. Ezzel függ össze az is, hogy a jövő héttől a vállalkozási ügyosztálytól több fontos feladatkör átkerül a főpolgármester-helyettes kabinetjéhez.

A vállalkozási ügyosztály foglalkozik a közüzemek működésével, gazdálkodásával is. Ennek kapcsán az MTI úgy értesült, hogy pénteken a közszolgáltató cégek vezetőit levélben értesítette Hagyó Miklós, hogy az idei beruházásaikat tekintsék át, s töröljék egy részüket. Ennek az az oka, hogy főpolgármester-helyettes hibásnak tartja azt a szemléletet, hogy a cégek a későbbre tervezett beruházásaikhoz évek óta pénzt tesznek félre, miközben az önkormányzat költségvetése forráshiányos.

Az MTI értesülése szerint az ügyben az MSZP fővárosi frakciójának csütörtöki ülésén éles vita volt Hagyó Miklós és az önkormányzat két kulcsfontosságú bizottságát, a gazdasági bizottságot és a kiemelt fejlesztésekkel foglalkozó bizottságot vezető Somlyódy Csaba között.