Február 1-jétől olcsóbb bérletek a HÉV-en és a környéki buszokon

Index
2007.01.30. 14:51

A Fővárosi Önkormányzat és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium között megállapodás született a Budapest környéki HÉV és BKV autóbusz 2007. évi tarifák csökkentésére - közölte kedden a BKV.

Így február 1-jétől - az egyezségnek köszönhetően - mind a tanulók, mind a nyugdíjasok a január 1-jétől érvényes árakhoz képest annak csupán a töredékéért válthatják meg az agglomerációban érvényes bérleteket. Ez azt jelenti, hogy a tanuló és a nyugdíjas árakhoz képest a közigazgatási határt átlépő HÉV és autóbuszjáratokon is - hasonlóan a Budapesten belüli tanuló és nyugdíjas bérletekhez - a tavalyi viteldíjakhoz viszonyítva mindössze 13,5 százalékban változnak az árak.

A környékbeli településekről bejáró, teljes árú bérletet vásárló utasok 95 %-a már 2007. január 1-jétől tapasztalhatta, hogy ugyanazon szolgáltatásért idén kevesebbet kell fizetniük, mint az elmúlt évben, mivel a teljes árú HÉV havi bérletek jellemzően 7-26 százalékkal lettek olcsóbbak.

A BKV Zrt. a hosszú távú megoldás érdekében az érintett települések bevonásával további egyeztetéseket kezdeményez. Cél, hogy a közép-magyarországi régió utazóközönsége minél szélesebb körben vegye igénybe a BKV Zrt. szolgáltatásait - hangsúlyozza a cég közleménye.