Vízosztás és hűs helyiségek Budapesten

MTI
2007.07.17. 11:19

Kedden tíz közlekedési csomópontban osztanak vizet a fővárosban, ahol csaknem száz hűtött közintézményben is átvészelhető az erre a napra jósolt 39 Celsius fokos meleg. A vízosztásban a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság (FVPI), a Fővárosi Vízművek és a kerületi önkormányzatok emberei, valamint szervezett önkéntesek, összesen több mint kilencvenen vesznek részt, közölte a FVPI.

Összesen csaknem 22 ezer flakonnal és 10-15 ezer zacskóval osztanak vizet Budapest több pontján: a Moszkva téren, a Flórián téren, a Kálvin téren, a Blaha Lujza téren, a Móricz Zsigmond körtéren, az Őrs vezér téren, a Deák téren, a Nyugati téren, a Váci út-Róbert Károly körút és a Könyves Kálmán út-Kőbányai út kereszteződésében.

Nyilvános hűtött helyeit ajánlja a rászorulóknak a Főpolgármesteri Hivatal: a www.budapest.hu weboldalon csaknem száz ilyen közintézményt tüntetnek fel. Kórházakba, idősotthonokba, hajléktalanszállókra, kulturális intézményekbe is betérhetnek azok, akik a kánikula elől hűvösebbre vágynak.

Kedd estig napos, száraz idő várható országszerte, a hőmérséklet délután 34 és 39, késő este 27 és 32 fok között alakul.