Erzsébet
1 °C
4 °C

Önkormányzati megbízott kerülhet a BKV élére

MTI
2008.03.13. 14:31

A "szervezeti és erkölcsi válságban" lévő BKV mai helyzetéből egy vezetőválasztás jelenthet kiutat, ami történhet akár nyílt pályázattal vagy úgyis, hogy a tulajdonos fővárosi önkormányzat "közvetlen politikai ellenőrzés alá vonja a BKV-t, és gyakorlatilag egy politikai megbízottat nevez ki a BKV élére" - jelentette ki Dancs Gábor, a fővárosi SZDSZ frakcióvezető-helyettese, a képviselőcsoport csütörtöki sajtóbeszélgetésén.

A szabad demokrata politikus hangsúlyozta, egy önkormányzati megbízottat gyorsabban tudnak a cég élére helyezni. Ez esetben a tulajdonosok széles körű támogatásával rendelkező személy, akár vezérigazgató-helyettesként is megbízatást kaphat. Mindenképpen olyan emberre van szükség, aki jól ismeri a céget, mivel a BKV még mindig nem olyan transzparens, hogy bárki kívülről "pénzt nyomjon a cégbe", tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?