Jolán
2 °C
4 °C

Újabb egyeztetés a BKV-sztrájkról

Független Hírügynökség
2008.04.29. 07:33

A BKV vezetősége és a társaság szakszervezetei kedden délután folytatják a tárgyalásokat. Az érdekképviseletek két-három héten belül határozatlan idejű, de több mint 24 órás sztrájkba kezdenek, ha nem sikerül megegyezni. A BKV mindenképpen szeretne megállapodni. A szakszervezetek legutóbb azt javasolták, hogy a BKV kiadásainak fedezetét a jegyekből és bérletekből befolyó pénzen kívül konkrét törvényi szabályozással biztosítsák, mondta korábban Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.

A BKV vezetősége továbbra sem tartja indokoltnak a sztrájkot, különösen az érettségi-időszakban. A közlekedési társaság hétfői közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az érettségi nem csupán két-három hét, a szóbeli vizsgák június 27-ig eltarthatnak ugyanis. A cég szerint elfogadhatatlan, hogy a szakszervezetek akarják meghatározni, mikor lehet kényelmes az érettségizőknek a fővárosi közlekedés megbénítása. Nemes Gábor szerint azokon a napokon, amikor a diákok tömegesen érettségiznek, nem lesz munkabeszüntetés. Mint fogalmazott, a tiltakozó akció valamennyi budapesti érdekét szolgálja, de nem akarják elveszíteni a közvélemény szimpátiáját és támogatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?