Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Látványpartit tervez a kormány az EU-s népszavazás napjára

2003.04.02. 19:44
Az EU-s népszavazás napjára, közvetlenül az urnazárást követően látványpartit, tűzijátékot, és egyebeket tervez a kormány. Az athéniakon nem múlott, senki sem marad le a csatlakozási ceremóniáról.
A görög meghívók levele értelmében három plusz öt fős magyar delegáció lehet jelen az európai uniós csatlakozási szerződés aláírási ceremóniáján Athénban április 16-án - jelentette be Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerda kora este. A küldöttség tagja lesz a szerződést aláíró Medgyessy Péter miniszterelnök mellett, a külügyminiszter, valamint Juhász Endre EU-s főtárgyaló, továbbá Mádl Ferenc köztársasági elnök, Göncz Árpád volt államfő, Boross Péter, Horn Gyula és Orbán Viktor volt miniszterelnökök.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy az uniós népszavazás napjára kisebb ünnepséget tervez a kormány. Az urnazárást követően a fővárosban, a Duna partján látványparti kezdődik, továbbá koncertek, illetve kisebb tűzijáték is lesz. A közjogi méltóságok "látogatást tesznek" a Duna Palotában, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány pedig a Millenáris Parkban szervez programokat.