Viola
-5 °C
-2 °C

Bush levelet írt Medgyessyhez

2002.09.17. 21:27
Magyarország megbízható partner a terrorizmus elleni küzdelemben, amelyben valamennyi nemzetet egyesíteni kell - áll abban a levélben, amelyet George W. Bush, az Egyesült Államok elnöke írt Medgyessy Péter miniszterelnökhöz. A levél szerint a terrorizmus beárnyékolja valamennyi ember kilátását a békére, szabadságra és jólétre. Bush úgy fogalmaz: a magyar és az amerikai nemzetet a közösen vallott demokratikus értékeken alapuló barátság kötelékei fűzik össze.
George W. Bush Medgyessy Péterhez írott levele:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az amerikai nép őszintén hálás Önnek és a magyar népnek mindazon felbecsülhetetlen hozzájárulásért, melyet a világot a terrorizmustól megszabadítani hivatott kampányban nyújtott. Nemzeteinket a közösen vallott demokratikus értékeken alapuló barátság kötelékei fűzik össze. E kötelékek túléltek háborút, totalitarianizmust, és támaszt nyújtottak számunkra az intolerancia, a gyűlölet és az erőszak elleni fellépésben.

Az Egyesült Államok ellen tavaly szeptember 11-én támadást intéztek, azonban a terrorizmus beárnyékolja valamennyi ember kilátását a békére, szabadságra és jólétre. Valamennyi nemzetet egyesíteni kell a terrorizmus legyőzése érdekében. Magyarország megbízható partner ebben az erőfeszítésben. Kitartással és bátorsággal felül fogunk kerekedni.

Igen nagyra értékelem az Ön javaslatait és támogatását, valamint örömmel tekintek az Önnel való szoros együttműködés folytatására annak érdekében, hogy a világot biztonságosabb, szabadabb, és reményt keltőbb hellyé tegyük valamennyi ember számára.

2002. szeptember 12.

Üdvözlettel,
George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!